Nieuws


Pensioen in de toekomst onbetaalbaar!

Zoals het artikel in de link vermeld, is er een echte pensioencrisis op komst. Bovenop het gat in de begroting van 4.2 miljard EUR dat vandaag is ontdekt zou in de toekomst nogmaals elk jaar 10 miljard EUR extra moeten bespaard worden om de pensioenen te kunnen blijven betalen. Dit ondanks de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar. Genoeg reden dus om onzeker te zijn over de omvang van ieders pensioen in de toekomst.

Wat kunnen we er aan doen?

1. Fiscaal pensioensparen

Indien u dit nog niet doet, dan kan ik u het alleen maar aanraden, het is met voorsprong de meest rendabele belegging van het moment. Ongeacht het rendement van uw pensioensparen ontvangt u elk jaar een terugbetaling van 33 % van uw spaarbedrag vanwege de fiscus. Geen enkele belegging ter wereld kan dit waarborgen! Een must dus.

2. Groepsverzekering via de werkgever

Als u met uw werkgever onderhandelt om een loonsverhoging, misschien moet u hen eens het voorstel doen om een groepsverzekering te starten voor u. Dit is zowel voor u als voor uw werkgever een goede zaak. U krijgt er een extra pensioen bovenop en uw werkgever is er veel goedkoper vanaf dan bij een normale loonsverhoging.

3. Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen en Individuele Pensioentoezeggingen

Voor zelfstandigen zijn deze vormen van sparen enorm fiscaal vriendelijk en worden vandaag de dag nog steeds te weinig gebruikt. Hiermee legt u een extra legaal pensioen aan die noodzakelijk zal zijn voor uw pensioen als zelfstandige, dit omdat de zelfstandigenpensioenen nog steeds veel te laag zijn.

4. Lange termijn verzekeringscontract niet-fiscaal

Vandaag zijn er zeker genoeg vormen van sparen die veel meer opbrengen dan een klassiek spaarboekje, waarin u maandelijks een bedrag kan storten om uw pensioen te vrijwaren. Zeker op dergelijke termijn kan u door de samengestelde intrest een zeer mooi bedrag samensparen die uw verdiende rust na een lange carrière veel aangenamer kan maken.

Uiteraard kan u hiervoor in ons kantoor terecht, al is het maar om gewoon wat inlichtingen.

Wij wensen u een goed weekend,

Kris en Frederic